4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Geroosterde tomaten-knoflooksoep met crispy chorizo

Geroosterde tomaten-knoflooksoep met crispy chorizo

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

10 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

800 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

keukenpapier

  • 1 Knijp de knoflook uit de schilletjes en gooi deze weg. Pureer het knoflookvruchtvlees met de geroosterde tomaten en bouillon tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm in de afgesloten pan.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de plakjes knoflook voor de topping goudbruin. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Bak de chorizo in de knoflookolie in een paar minuten krokant op een lage stand. Laat ook uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Schep de soep in kommen en verdeel de knoflook en chorizo erover. Druppel een beetje van de knoflookolie uit de pan over de soep.

bereidingstip

Serveer deze tomatensoep met knapperig brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté