4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde tomaten-paprikasoep + Sandwich van Turks brood

Geroosterde tomaten-paprikasoep + Sandwich van Turks brood

ingrediënten


30 min
4 personen
4 blaadjes ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 Turks brood
verse Italiaanse kruiden
1 runderbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

8 cocktailprikkers

  • 1 Soep: verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten en stukken paprika op een bakplaat en schep er 2 eetlepels olie doorheen. Bestrooi met wat zout en rooster de groenten circa 15 minuten hoog in de oven.
  • 2 Verhit intussen de rest van de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de oregano, knoflook en specerijen toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg als laatste de tomatenpuree toe.
  • 3 Neem de groenten uit de oven en schep ze over in de pan. Bak nog een paar minuten mee en schep om tot de tomaten uit elkaar vallen. Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • 4 Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de bouillontablet en peper. Bestrooi met wat Italiaanse kruiden.
  • 5 Sandwich: bevochtig het brood en bak het volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven. Laat een paar minuten afkoelen.
  • 6 Verhit intussen de olie en bak de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Meng de roomkaas met de yoghurt, knoflook, peterselie en augurk. Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Snijd het brood horizontaal door en bestrijk de onderkant met de roomkaas. Beleg met de ijsbergsla en ham. Dek af met de bovenkant van het brood en snijd het belegde brood in 4 of 8 punten. Steek er eventueel prikkers door.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 31 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks