4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
recepten Geroosterde-tomatensoep

Geroosterde-tomatensoep

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels kookroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

40 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaten (eventueel nog aan de tak) op de bakplaat.
  • 2 Besprenkel met 1 eetlepel olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Zet de tomaten 10-15 minuten in de oven.
  • 3 Kneed intussen de kaas door het gehakt en vorm er kleine balletjes van. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak hierin de soepballetjes rondom bruin.
  • 4 Neem ze uit de pan en houd warm. Bak de bleekselderij, paprika, ui en knoflook in het bakvet op een lage stand in 10 minuten zacht.
  • 5 Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Neem de tomaten uit de oven, laat ze iets afkoelen en haal ze van de tak. Voeg de tomaten en eventueel achtergebleven sap toe aan de soeppan en pureer de soep met een staafmixer.
  • 6 Voeg de gehaktballetjes toe en verhit de soep nog even goed zodat de balletjes helemaal gaar zijn. Verdeel de geroosterde tomatensoep over 4 kommen en garneer elke kom met druppeltjes kookroom.

bereidingstip

Serveer bij dit recept een lekker knapperig broodje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 19 gram