4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde varkenshaas met gember-limoenroom

Geroosterde varkenshaas met gember-limoenroom

ingrediënten


30 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode peper
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de varkenshaas in plakken van circa 3 cm dik. Wrijf in met de olijfolie en limoensap en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Kook de worteltjes en spruitjes 7-8 minuten.
  • 3 Meng de limoenrasp met de crème fraîche, slagroom, gember, rode peper en bosui en zet in de koelkast.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster hierin de varkenshaas 5-6 minuten. Giet de groenten af.
  • 5 Serveer de varkenshaas met de groenten en de gember-limoenroom erbij. Lekker met witte of wilde rijst.

bereidingstip

Vervang de crème fraîche in dit recept door Griekse yoghurt of kwark.. Neem citroen of sinaasappel in plaats van limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté