2 personen
uitdagend
50 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde varkenshaasmedaillons met pruimensaus

Geroosterde varkenshaasmedaillons met pruimensaus

ingrediënten


50 min
2 personen
1 eetlepel olijfolie
2 lange plakken ontbijtspek
ei
2 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel maanzaad
1 theelepel grove mosterd
1 takje rozemarijn
4 gedroogde pruimen
250 milliliter rode wijn
1 teentje knoflook
1 varkenshaas

benodigdheden

keukenmachine

bakplaat met bakpapier

keukenpapier

keukengaren

staafmixer

grillpan

  • 1 Neem de medaillons uit de marinade en bewaar de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper. Wikkel het ontbijtspek rondom en bind vast met keukengaren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160ºC. Kook de marinade in tot de helft en pureer met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de grillpan op een hoge stand en bestrijk met olie. Gril de medaillons kort om en om aan en gaar nog 10 minuten verder in de oven.
  • 4 Bak intussen de maanzaadballetjes rondom in de grillpan en schep samen met het bakvet door de pruimensaus. Schep een flinke lepel van de saus op borden en leg de medaillons erop. Maak af met een paar maanzaadballetjes en het bladerdeegdekseltje.

wijnadvies

Fruit in een gerecht? Dat levert een zoetje op dat uitstekend combineert met Zuid-Afrikaanse wijnen. De varkenshaas brengt ons bij het rood van Schoondal Cape Red.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 41 gram
recalls Maaltijdsalade pulled chicken, Spareribs BBQ 200 gram, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier