4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde varkenslapjes met kerrierijst

Geroosterde varkenslapjes met kerrierijst

ingrediënten


30 min
4 personen
1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vleesbouillon
5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram doorregen varkenslappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep door het vlees de knoflook, zout, peper, 2 eetlepels van de olie en de bouillon. Laat dit 15 minuten intrekken.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie, fruit hierin de helft van de ui en het kerriepoeder. Roer de rijst erdoor en bak deze 2 minuten mee. Giet er water op en kook de rijst. Giet deze af en laat iets afkoelen.
  • 3 Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan. Haal het vlees uit de marinade en leg het bij gebruik van de ovengrill op de bakplaat.
  • 4 Schuif de bakplaat of het rooster met het vlees 15 cm onder de grill en rooster het vlees in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
  • 5 Of rooster het in de hete grillpan, onder regelmatig omkeren.
  • 6 Verhit intussen de rest van de olie in een wok. Roerbak hierin de rest van de ui en de paprika 4 minuten. Schep de rijst erdoor en bak deze 2 minuten mee. Serveer de kerrierijst met het vlees erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 27 gram