4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache

Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Rasp de schil van 1 sinaasappel.
  • 3 Schil de sinaasappels dik tot het vruchtvlees zichtbaar wordt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.
  • 4 Klop het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, olie en tijm door elkaar en schep de witte kool erdoor.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper en spreid uit over een bakplaat.
  • 6 Rooster de kool in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 7 Schep tussendoor een paar keer om.
  • 8 Bestrooi de kool de laatste 5 minuten van de oventijd met de pistachenoten.
  • 9 Neem uit de oven en schep de sinaasappelpartjes erdoor.
  • 10 Lekker bij vlees of kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 8 gram