4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
recepten Geroosterde wortels met honing en geklopte geitenkaas

Geroosterde wortels met honing en geklopte geitenkaas

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram bospeen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de wortels met de olijfolie, honing, azijn, tijm en een flinke snuf zout. Verhit een koekenpan op een lage stand en rooster hierin de wortels afgedekt in circa 30 minuten goudbruin en een beetje zacht. Keer regelmatig om.
  • 2 Roer intussen de geitenkaas glad met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de kaas en slagroom voorzichtig door elkaar, breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast. Laat de wortels een beetje afkoelen.
  • 3 Spreid de geklopte geitenkaas uit op een bord. Verdeel de wortels erover en bestrooi met de pistache.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté