4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram verse cranberry's
1 appel

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

basilicum

dit product is niet beschikbaar

tijm

dit product is niet beschikbaar

rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verhit voor de chutney 3 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry’s circa 10 minuten.
  • 2 Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam.
  • 3 Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
  • 4 Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden.
  • 5 Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met olie. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant.
  • 6 Serveer de zalm met de chutney. Lekker met gebakken krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 27 gram