- 1 Pureer de ingrediënten voor de salsa en voeg zout en peper toe.
- 2 Besprenkel de zalm aan beide kanten met olijfolie. Strooi er zout en peper over.
- 3 Kook de aardappelen gaar.
- 4 Verhit een grillpan. Leg de zalm diagonaal op de ribbels in de pan. Schroei één kant in 1,5 tot 2 minuten dicht.
- 5 Draai de filets een halve slag en rooster ze op dezelfde kant nog 1 minuut zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Keer ze om en rooster nog 2 minuten.
- 6 Schud de aardappelen door de kruidensalsa en serveer ze bij de zalm.
bereidingstip
Lekker met een kerstomatensalade.
wijnadvies
Een Chardonnay-gerecht bij uitstek en daarvan is een uitgebreid assortiment beschikbaar. Even een wereldreis maken? Monastier uit Zuid-Frankrijk, Argentijnse Casa de Campo, Californische Sunny Mountain, Australische Yellow Tail - kiest u maar. Of gaat u mee op de biologische toer met Gamma uit Chili?