4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

ingrediënten


20 min
4 personen
50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

1 bos platte peterselie
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

800 gram nieuwe aardappels
zeezout

dit product is niet beschikbaar

eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de ingrediënten voor de salsa en voeg zout en peper toe.
  • 2 Besprenkel de zalm aan beide kanten met olijfolie. Strooi er zout en peper over.
  • 3 Kook de aardappelen gaar.
  • 4 Verhit een grillpan. Leg de zalm diagonaal op de ribbels in de pan. Schroei één kant in 1,5 tot 2 minuten dicht.
  • 5 Draai de filets een halve slag en rooster ze op dezelfde kant nog 1 minuut zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Keer ze om en rooster nog 2 minuten.
  • 6 Schud de aardappelen door de kruidensalsa en serveer ze bij de zalm.

bereidingstip

Lekker met een kerstomatensalade.

wijnadvies

Een Chardonnay-gerecht bij uitstek en daarvan is een uitgebreid assortiment beschikbaar. Even een wereldreis maken? Monastier uit Zuid-Frankrijk, Argentijnse Casa de Campo, Californische Sunny Mountain, Australische Yellow Tail - kiest u maar. Of gaat u mee op de biologische toer met Gamma uit Chili?


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté