4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde zalm met salsa verde

Geroosterde zalm met salsa verde

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

5 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram verse koriander
25 gram munt
25 gram verse basilicum
25 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Pureer voor de salsa verde de knoflook, groene kruiden, kappertjes, ansjovis en mosterd en giet de olijfolie er in een straaltje bij tot een dikke saus ontstaat. Voeg citroensap, -rasp en versgemalen peper toe.
  • 3 Rooster de zalm in een hete grill- of koekenpan 2-3 minuten per kant.
  • 4 Serveer met de salsa verde. Lekker met gebakken krieltjes en peultjes, sugarsnaps of wortel.

wijnadvies

Chardonnays van Ultimo Passo, Danie de Wet, Sunny Mountain of Eco Balance Chardonnay


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 33 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks