4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde zalmfilet met gepofte tomaten en koriandermayonaise

Geroosterde zalmfilet met gepofte tomaten en koriandermayonaise

ingrediënten


30 min
4 personen
200 milliliter mayonaise
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gember

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

150 gram chips

dit product is niet beschikbaar

600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

8 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de ingrediënten voor de mayonaise en houd apart. Dep de vis droog met keukenpapier.
  • 2 Kruis de bovenkanten van de tomaten in. Meng de arachideolie met de knoflook, peterselie, zout en peper.
  • 3 Leg de zalmfilets met de tomaten ernaast in een braadslede of grote ovenschaal en bestrijk de vis en tomaten met de kruidenolie. Zet 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Kook intussen de broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Serveer de zalm met de tomaten, broccoli en aardappelchips. Geef de mayonaise apart erbij.

bereidingstip

Vervang de chips bij dit recept door krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 70 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 32 gram