10 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde zoete aardappel en spruitjes met hazelnoten

Geroosterde zoete aardappel en spruitjes met hazelnoten

ingrediënten


20 min
10 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram spruitjes
1 kilogram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de aardappels in blokjes van circa 3x3 cm. Halveer de spruitjes eventueel en meng ze met de aardappelblokjes, hazelnoten, kaneelstokjes, kaneelpoeder, tijm en olie.
  • 3 Maal er wat zout en peper over en schud goed om. Verdeel dit mengsel over de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 25 minuten goudbruin en beetgaar. Serveer op een mooie schaal.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept 1 grote of 2 kleinere bakplaten.. Dit bijgerecht deel je met 10 personen in een compleet menu. Maak dit recept eventueel twee keer als je grote eters aan tafel hebt of kies voor een extra bijgerecht met groente.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 6 gram