4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde zoete aardappels met drie toppings

Geroosterde zoete aardappels met drie toppings

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

2 geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

200 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

200 gram lamsgehakt
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 kleine zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en besprenkel de schil rondom met de olie. Rooster de aardappels in de oven in circa 30 minuten gaar. De schil mag wat donker worden, deze eet je niet op.
  • 3 Maak intussen de toppings. Topping 1: fruit de sjalot in de olie en voeg het gehakt en de ras el hanout toe. Roerbak een paar minuten tot het gehakt rul is. Breng op smaak met zout en peper en schep de peterselie erdoor.
  • 4 Topping 2: schep de knoflook om met de olijfolie en 1 eetlepel water in een magnetronbestendige kom. Pof in de magnetron afgedekt met een deksel of bord twee keer 1 minuut op de middelste stand. Pof 1 minuut langer als de knoflook nog niet zacht genoeg voelt. Druk met een vork de knoflook uit de schil in de olie en meng met citroenrasp, -sap en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Topping 3: spoel de paprika’s af en verwijder eventuele zwarte velletjes of zaadjes. Hak het vruchtvlees grof en meng met de munt, feta en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Neem de aardappels uit de oven en snijd de bovenkant van de schil in. Druk de schil wat uit elkaar en leg de aardappels op een bord. Serveer met de toppings naar keuze.

wijnadvies

Schenk een Spaanse Vega Libre rosé bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 15 gram