4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Geschroeide tonijn met rucola, paddenstoelen en truffel-aioli

Geschroeide tonijn met rucola, paddenstoelen en truffel-aioli

ingrediënten


25 min
4 personen
truffelolie
150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

450 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram ongezouten boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tonijnfilets

dit product is niet beschikbaar

450 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak eerst de aioli: Meng eierdooiers, knoflook, mosterd en peterselie in de keukenmachine.
  • 2 Voeg via de toevoeropening de olijfolie langzaam aan het eimengsel toe tot de aioli dik genoeg is.
  • 3 Schep de aioli in een kom, breng op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak enkele druppels truffelolie toe. Dek af met plasticfolie en zet tot gebruik koel weg (de aioli blijft zo zeker 12 uur goed).
  • 4 Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukjes.
  • 5 Bestrooi de tonijnfilets met peper en zout. Verhit in een koekenpan met dikke bodem 1 eetl. olijfolie en bak hierin de tonijnfilets, afhankelijk van de dikte van de filets, 1-2 minuten. Ze mogen aan de binnenkant een beetje roze zijn, aan de buitenkant goed dichtgeschroeid. Houd ze warm.
  • 6 Verhit ondertussen in een andere koekenpan de resterende olijfolie en bak hierin ca. 1 minuut al omscheppend de paddenstoelen. Voeg ca. 50 g boter toe en naar smaak zout en peper. Bak de paddenstoelen al omscheppend nog een paar minuten tot ze gaar zijn. Houd ze warm.
  • 7 Verwarm de resterende boter in een wok of koekenpan, roer de boter even om en voeg er snel de rucola aan toe. Roerbak de rucola tot deze iets is geslonken. Neem de pan of wok van het vuur en breng de rucola op smaak met zout en peper.
  • 8 Schik de roergebakken rucola in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de tonijnfilets erop. Lepel de paddenstoelen langs de rand van de borden en voeg voor het serveren een paar druppels aioli toe. Lekker met gebakken aardappels uit de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip