4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gesmoorde bleekselderij met tijm

Gesmoorde bleekselderij met tijm

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 struik bleekselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de bleekselderij in een grote ovenschaal. Schenk de olijfolie en kippenbouillon erover, verdeel de boter erover en bestrooi met de tijm.
  • 2 Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat de bleekselderij in de oven circa 45 minuten smoren.
  • 3 Verwijder het folie, schep wat van het kookvocht erover en zet nog circa 15 minuten in de oven totdat de selderij licht gekaramelliseerd is. Verbrokkel de geitenkaas erover en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 5 gram