4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Gesmoorde hutspot met runderreepjes

ingrediënten


35 min
4 personen
2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels hacheekruiden
2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

500 gram runderreepjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram waspenen

dit product is niet beschikbaar

500 gram wortelbolletjes
900 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, de wortelbolletjes, de ui en de komijn erdoor. Roerbak 3 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten.
  • 3 Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin.
  • 4 Voeg sojasaus, hacheekruiden en 300 milliliter warm water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maïzena en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.

wijnadvies

Dit hutspotgerecht krijgt er vast de smoor over in als u er geen Sensas Carignan, Les Barres of Domaine Pech Tavernier bij schenkt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip