4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Gesmoorde lente-ui met pijnboompitten

Gesmoorde lente-ui met pijnboompitten

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse oregano

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en de olijfolie. Bak hierin de lente-ui 5 minuten, keer regelmatig om.
  • 2 Giet de bouillon en wijn erbij en smoor 5-7 minuten zodat het vocht verdampt.
  • 3 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan en meng ze met de oregano.
  • 4 Bestrooi de lente-ui ermee en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
  • 5 Lekker met vis, vlees en vleeswaren als rosbief.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté