4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Gesmoorde rodekool

Gesmoorde rodekool

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 rodekool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mandoline

  • 1 Halveer de rodekool, verwijder de harde kern en snijd in zeer dunne plakjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline. Verhit de boter in een pan op middelhoge stand. Voeg de ui toe en bak glazig. Voeg de kool en appels toe en zet de warmtebron lager. Laat afgedekt circa 10 minuten zachtjes smoren.
  • 2 Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, azijn en suiker toe en bak al roerend tot de kool helemaal zacht is. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog wordt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram