4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap

Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de sperziebonen 2 minuten in ruim kokend water met zout en giet ze af. Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de gember en knoflook toe en fruit nog 2 minuten.
  • 4 Voeg de boontjes toe en roerbak ze circa 5 minuten op een lage stand.
  • 5 Voeg eventueel de sambal toe en de ketjap met 4 eetlepels water. Breng aan de kook en laat de boontjes beetgaar worden op een lage stand.
  • 6 Lekker bij krokant gebakken speklapjes of kipfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté