4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Gesmoorde venkel met groene asperges en dille

Gesmoorde venkel met groene asperges en dille

ingrediënten


15 min
4 personen
5 gram verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 bakje citroen
1 bosje groene asperge
200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen

  • 1 Snijd de stelen van de venkel en bewaar het loof voor garnering. Snijd elke venkelknol in 8 partjes. Verhit de boter in een hapjespan of braadpan en bak de venkel 10 minuten op een middelhoge stand goudbruin. Roer ondertussen de saffraan door de bouillon en laat staan.
  • 2 Schenk de bouillon bij de venkel en laat afgedekt 20 minuten op een middelhoge stand smoren tot de venkel helemaal gaar is. Schep halverwege voorzichtig om, zodat de partjes heel blijven.
  • 3 Snijd intussen 1 centimeter van de onderkant van de asperges en halveer ze. Voeg toe aan de venkel en gaar 3 minuten mee.
  • 4 Voeg de citroenrasp en dille toe, breng op smaak met zout en peper en garneer met het loof van de venkel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 136 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté