- 1 Wel de cranberry’s in heet water.
- 2 Meng de knoflook, olie, tijm en azijn tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Blancheer de stronkjes witlof 3-4 minuten en laat goed uitlekken. Giet de marinade erover en laat circa 15 minuten intrekken.
- 4 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 5 Schep het witlof uit de marinade. Verdeel de cranberry’s over de snijkanten en wikkel de stronkjes in pancetta.
- 6 Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en giet de rest van de marinade erover.
- 7 Zet het gerecht 20-25 minuten in de oven.
- 8 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
- 9 Bestrooi het witlof voor het serveren met de pijnboompitten.
bereidingstip
Vervang witlof door prei en bestrooi voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas.