4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gesmoorde witlof met zalm

Gesmoorde witlof met zalm

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

8 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een koekenpan op middelhoge stand en voeg de bouillon, boter en witlof toe.
  • 2 Smoor circa 20 minuten met een deksel op de pan tot het witlof helemaal zacht en goudbruin is.
  • 3 Leg vervolgens de zalmfilets in de pan en bak deze circa 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) mee.
  • 4 Serveer de zalm met witlof en partjes citroen. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappeltjes.

wijnadvies

Neem een witte die net zo wit is als het lof en ook een bittertje en een zoetje heeft. Zo kan wit uit het zuidwesten van Frankrijk gerust aanschuiven. Denk aan de droge witte Huiswijn, Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Green Grüner Veltliner of Gatao Vinho Verde. Maar ook Hoop Huis Chenin Blanc en Bourgogne Chardonnay slagen met lof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté