4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
home recepten Gesouffleerde omelet met bosui en specerijen

Gesouffleerde omelet met bosui en specerijen

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt piment

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Splits 4 eieren. Klop de maizena met 2 eetlepels water los. Klop met een mixer de 2 hele eieren met de 4 eidooiers, een snuf zout en de maizena in een kom goed luchtig.
  • 2 Klop de 4 eiwitten in een andere, brandschone kom met brandschone gardes tot stijve pieken. Verhit de helft van de olie op een lage stand en bak hierin de bosuitjes tot ze licht verkleuren.
  • 3 Voeg alle specerijen toe en roerbak nog 1 minuut. Schep dit met de geraspte kaas door de eieren en klop goed door elkaar.
  • 4 Spatel de helft van de eiwitten door het eierbeslag tot alles goed is gemengd. Spatel vervolgens de rest van de eiwitten erdoor.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en giet het schuimige beslag erin.
  • 6 Laat 2 minuten bakken op een lage stand en gaar de omelet daarna nog circa 8 minuten in de oven, tot het ei niet meer wiebelt in het midden. Snijd de omelet in punten en serveer met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 16 gram