4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Gesouffleerde zoete aardappel

Gesouffleerde zoete aardappel

ingrediënten


20 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Prak het aardappelkruim fijn en klop de slagroom en eidooier erdoor. Voeg de kaas, zout, peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Klop in een schone kom het eiwit met een snuf zout goed stijf en spatel door het aardappelbeslag.
  • 4 Vul de holtes van de aardappels met het beslag en souffleer de aardappels in circa 20 minuten in het midden van de oven. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 11 gram