4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gestapelde salade van mozzarella en gefrituurde aubergine

Gestapelde salade van mozzarella en gefrituurde aubergine

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

2 bollen buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels hazelnoten
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

staafmixer

  • 1 Veeg de aubergine schoon en druk met het keukenpapier het vocht weg. Verhit een laagje olie in een hapjespan en frituur steeds een portie aubergine in een paar minuten om en om bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Maal met de staafmixer de hazelnoten, rozemarijn, honing, azijn en olijfolie extra vergine tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bollen mozzarella in 8 dunne plakjes. Maak op 4 borden mooie stapeltjes van plakjes aubergine, mozzarella, een pluk rucola en wat dressing. Serveer direct.

bereidingstip

Een Verdicchio dei Castelli de Jesi combineert uitstekend met deze gestapelde salade van mozzarella en gefrituurde augergine.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté