4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gestoofd varkensvlees met pruimen

Gestoofd varkensvlees met pruimen

ingrediënten


35 min
4 personen
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
  • 2 Voeg bouillon, wijn toe, gesnipperde uien, knoflook en tijm toe. Breng het gerecht aan de kook.
  • 3 Doe de pruimen bij het vlees en temper de hittebron. Stoof het vlees in ongeveer 20 minuten gaar.
  • 4 Verwijder voor je het gerecht serveert de takjes tijm. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld broccoli en gekookte gele rijst.

wijnadvies

Aanbeveling van rode wijnen als Bordeaux of Bordeaux Supérieur. Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Merlot (16-18ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 31 gram