4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Gestoofde, gegratineerde groenten

Gestoofde, gegratineerde groenten

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig.
  • 2 Voeg de repen paprika, de ourgetteplakjes, de sperziebonen, de tomaten inclusief het vocht uit blik en de knoflook uit de knijper toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar.
  • 3 Voeg ongeveer een kwart liter water toe. Breng alles aan de kook. Temper de hittebron en stoof de groenten met een deksel op de pan circa 10 minuten.
  • 4 Roer de peterselie door de groenten. Schep de groenten in een vuurvaste schaal.
  • 5 Bestrooi de groenten met de geraspte kaas en plaats de schaal enkele minuten onder de ovengrill. Zet de schaal op tafel zodra de kaas is gesmolten.

bereidingstip

Eet bij dit gerecht warm stokbrood, pasta of rijst.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Heerlijk met een glaasje Chianti, niet te zwaar en lekker fruitig. Wellicht ook een beetje koel schenken (14-16°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 12 gram