2 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Gestoofde kabeljauw met roomsaus en kaaspuree

Gestoofde kabeljauw met roomsaus en kaaspuree

ingrediënten


40 min
2 personen
allesbinder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 stukje diepvrieskabeljauwfilet
1 stukje kabeljauwfilet
50 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Kook de aardappelen in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Verwarm de melk en 2 eetlepels boter boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe. Roer er de verkruimelde kaas door.
  • 2 Laat intussen de vis ontdooien of op kamertemperatuur komen. Bestrijk de ovenschaal met de helft van de boter. Leg er de vis in, begiet met de wijn, bestrooi met wat zout en peper en beleg met de resterende in vlokjes verdeelde boter. Dek het schaaltje af met een deksel of een velletje aluminiumfolie en laat de vis in 12 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven. Houd de puree afgedekt warm bij de vis in de oven.
  • 3 Giet het stoofvocht van de vis af in een steelpannetje en laat de vis afgedekt nagaren.
  • 4 Roer de crème fraîche door het stoofvocht. Bind de saus desgewenst met wat allesbinder, roer er de blokjes tomaat en de bieslook door en breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en peper.
  • 5 Schep de puree op de borden. Leg de vis op de puree en schep er de saus over. Lekker met roergebakken broccoli.

wijnadvies

Dat wordt smullen met een glas Entre-Deux-Mers, een Bordeaux Sec of een witte Bergerac. Schenktemperatuur: rond 11°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté