4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

ingrediënten


45 min
4 personen
1 theelepel allesbinder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram kalfslapjes
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olijfolie en bak hierin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en strooi er zout, peper en paprikapoeder over.
  • 2 Bak dan in het bakvet de knoflook en het witte deel van de bosui. Voeg het vlees er weer aan toe met het laurierblad, de rode wijn en de abrikozen. Laat het vlees heel zachtjes gaar stoven in 25-30 minuten.
  • 3 Mocht de saus te dun zijn, dan kan deze worden bijgebonden met maïzena of allesbinder. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over het gerecht.

bereidingstip

Gebruik de wijn die bij dit gerecht geserveerd wordt ook in het gerecht.. Lekker met tagliatelle met geraspte kaas en kappertjes.

wijnadvies

Drink de wijn door waar u mee heeft gekookt: Beaujolais Villages of Côtes du Rhône Ecusson, Blason des Mages of Villages.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 30 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip