4 personen
hoofdgerecht
recepten Gestoofde kippenbouten met pruimen en kaneel

Gestoofde kippenbouten met pruimen en kaneel

ingrediënten


4 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
1 scheutje olijfolie
1 bakje verse koriander
5 deciliter kippenbouillon (eventueel gemaakt van een bouillonblokje)
300 gram couscous
4 gepofte paprika (uitgelekt)
1 theelepel ras el hanout kruiden
2 kaneelstokjes
8 verse pruimen
4 kippenbouten

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden met de bovenwarmte aan.
  • 2 Smeer de kippenbouten in met ras el hanout en kruid nog extra met zout en versgemalen peper.
  • 3 Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Snijd de gepofte paprika in stukjes.
  • 4 Snijd de blaadjes koriander fijn en houd apart. Snijd ook de steeltjes fijn en houd eveneens apart.
  • 5 Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met vuurvast handvat en bak er aan beide kanten de kippenbouten in tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de pruimen toe en laat even mee roosteren. Voeg ⅔ van de paprika, de koriandersteeltjes en de kaneelstokjes toe en blus de pan af met 2 deciliter bouillon.
  • 6 Breng tegen de kook en plaats de pan nu in de voorverwarmde oven. Laat in de oven ongeveer 35 minuten zachtjes stoven en draai het vlees tussendoor af en toe om. Controleer of het vlees gaar is door te testen of het loskomt van het bot. Gaar anders nog wat langer.
  • 7 Breng ondertussen de rest van de bouillon aan de kook. Doe de couscous in een schaal.
  • 8 Schenk de hete bouillon over de couscous, dek direct af en laat 10 minuten wellen.
  • 9 Roer los, meng er de rest van de gepofte paprika en de fijngesneden koriander door en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout en een snufje ras el hanout.
  • 10 Dresseer de couscous op het bord en schep er de kippenbout met de pruimen en lekker wat van het stoofvocht overheen.

Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip