- 1 Blancheer de wortels 5 minuten in kokend water met zout. Verwarm de oven voor op 210ºC. Giet de helft van de olie over de wortels met de helft van de tijm, helft van de knoflook, venkelzaad en peper. Rooster circa 20 minuten in de oven tot de wortels goudbruin en gaar zijn. Keer halverwege om.
- 2 Verhit intussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, overige tijm en knoflook. Voeg de linzen toe. Giet de wijn erbij en roer door tot het vocht is opgenomen. Giet de bouillon erbij en kook de linzen op een lage stand gaar. Giet de linzen af en verwijder de tijm.
- 3 Kook intussen de aardappels in circa 15 minuten gaar. Verhit de melk en room. Giet de aardappels af en stamp tot een gladde puree. Giet de romige melk erbij en roer glad. Roer de blokjes boter erdoor.
- 4 Schep de linzen op een bord. Schep de aardappelpuree erop en leg de wortels op de puree. Bestrooi met de peterselie.
bereidingstip
Kook de linzen op een lage tot middelhoge stand zodat ze niet kapot koken. Op een lage stand blijft het vliesje heel en zo worden je linzen niet papperig.