4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoofde linzen in rode wijn met geroosterde worteltjes en aardappelpuree

Gestoofde linzen in rode wijn met geroosterde worteltjes en aardappelpuree

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde linzen

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel venkelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels tijm

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de wortels 5 minuten in kokend water met zout. Verwarm de oven voor op 210ºC. Giet de helft van de olie over de wortels met de helft van de tijm, helft van de knoflook, venkelzaad en peper. Rooster circa 20 minuten in de oven tot de wortels goudbruin en gaar zijn. Keer halverwege om.
  • 2 Verhit intussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, overige tijm en knoflook. Voeg de linzen toe. Giet de wijn erbij en roer door tot het vocht is opgenomen. Giet de bouillon erbij en kook de linzen op een lage stand gaar. Giet de linzen af en verwijder de tijm.
  • 3 Kook intussen de aardappels in circa 15 minuten gaar. Verhit de melk en room. Giet de aardappels af en stamp tot een gladde puree. Giet de romige melk erbij en roer glad. Roer de blokjes boter erdoor.
  • 4 Schep de linzen op een bord. Schep de aardappelpuree erop en leg de wortels op de puree. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Kook de linzen op een lage tot middelhoge stand zodat ze niet kapot koken. Op een lage stand blijft het vliesje heel en zo worden je linzen niet papperig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1015 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 22 gram