4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gestoofde rabarber met gember-ijs

Gestoofde rabarber met gember-ijs

ingrediënten


15 min
4 personen
75 gram gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram rabarber
1 liter vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

blender

ijsbolschep

  • 1 Neem het ijs uit de diepvries zodat het iets zachter wordt. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de rabarber over de ovenschaal. Smelt de boter met de basterdsuiker en giet dit over de rabarber. Maal wat peper erover.
  • 3 Zet de rabarber circa 15 minuten in het midden van de oven. De rabarber moet zacht zijn, maar niet te gaar en vezelig. Schep de rabarber halverwege om en bedruip met het stoofvocht.
  • 4 Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer ze met de suiker niet helemaal fijn in de blender. Meng de gembersnippers met 2 eetlepels gembersiroop door het ijs.
  • 5 Schep bollen van het ijs en serveer met de rabarber. Bestrooi de rabarber met een beetje basilicumsuiker en garneer met basilicumblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 6 gram