8 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Gestoofde sjalotjes met honing

Gestoofde sjalotjes met honing

ingrediënten


30 min
8 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter rodewijnazijn
1 eetlepel basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram sjalotjes

  • 1 Blancheer de sjalotjes in water met zout.
  • 2 Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Verhit de olijfolie en fruit hierin de rode ui, knoflook, kappertjes en bleekselderijboogjes 2-3 minuten.
  • 4 Bak de inhoud van het blikje tomatenpuree 1 minuut mee.
  • 5 Voeg de sjalotjes, platte peterselie, basilicum, rode- of wittewijnazijn en honing toe. Laat 8-10 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets indikt.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté