4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Gestoofde spitskool met krokant spekkruim

Gestoofde spitskool met krokant spekkruim

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 takje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 snee wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Maak de spitskool schoon: verwijder de buitenste lelijke bladen en snijd een plak van de onderkant. Snijd de spitskool in 8 partjes.
  • 2 Smelt de boter in een braadpan. Fruit het venkel- of karwijzaad 2 min. Leg de spitskool in de pan. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
  • 3 Zet de warmtebron op een lage stand en stoof de spitskool afgedekt in 15 min. gaar.
  • 4 Hak in de hakmolen het brood met de knoflook en de peterselie tot fijne kruimels.
  • 5 Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit.
  • 6 Schep het spekvet tot 1 eetl. uit de pan. Voeg het knoflook- peterseliekruim toe en bak in nog 4 min. goudbruin en krokant.
  • 7 Leg de gestoofde parten spitskool op een schaal. Schep er wat van het kookvocht over en bestrooi met het krokante spekkruim.

bereidingstip

Lekker bij karbonade en aardappelpuree met crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 206 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 11 gram