4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Gestoofde varkensrollade met knolselderijstamppot

Gestoofde varkensrollade met knolselderijstamppot

ingrediënten


50 min
4 personen
200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

800 gram varkensrollades

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 ovenvaste bakjes

  • 1 Verhit de olie en braad hierin de rollade, bestrooid met zout en peper, rondom bruin.
  • 2 Voeg de boter toe en fruit de knoflook. Giet de wijn er beetje bij beetje bij en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes toe en stoof zachtjes 20 minuten.
  • 3 Keer de rollade om en stoof nogmaals 20 minuten.
  • 4 Kook intussen de knolselderij en aardappel in 15-20 minuten gaar in de melk. Stamp ze met de boter, zout en peper tot een grove puree. Schep deze in de bakjes en verdeel de gorgonzola over de bovenkant.
  • 5 Verhit de ovengrill, zet de stamppot er niet te dicht onder en laat de kaas smelten.
  • 6 Haal intussen de rollade uit de pan, verwijder de laurierblaadjes, kook de saus in en serveer het vlees, in plakken gesneden, met de saus en de knolselderijstamppot.

bereidingstip

De rollade kan na het aanbraden ook in een oven van 160°C in 50 minuten worden gegaard.

wijnadvies

Heerlijk met Chileense Carmenère. Neem die van Viña Maipo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 55 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté