4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

300 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

750 gram kipkarbonades
750 gram kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de gember en knoflook met citroensap, olie, honing, saffraan en wat zout en peper tot een pasta.
  • 2 Wrijf hiermee de stukken kip in en leg ze in een ovenschaal. Leg de abrikozen eromheen en giet er een kop water bij.
  • 3 Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel. Gaar de kip circa 40 minuten in de oven, neem het folie van de schaal en verwarm nog 15 minuten onafgedekt in de oven.
  • 4 Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  • 5 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter er met een vork of schone vingers doorheen en houd de couscous warm.
  • 6 Serveer de kip met de zoete jus en de couscous apart op schalen en bestrooi het geheel met amandelen. Lekker met gestoomde courgette of wortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 995 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 108 gram
eiwit 37 gram