4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Gestoomde broccolisalade met quinoa en sesam-avocadodressing

Gestoomde broccolisalade met quinoa en sesam-avocadodressing

ingrediënten


15 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 grote broccoli

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

200 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Stoom de broccoli in circa 7 minuten beetgaar. Meng de sesamolie met de azijn, limoenrasp en -sap.
  • 3 Pureer de avocado en voeg de dressing langzaam toe. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe als de dressing te dik is.
  • 4 Meng de broccoli met de quinoa en komkommer en verdeel over 4 kommen. Giet de dressing erover.
  • 5 Garneer de salade met de koriander, rode peper en sesam.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker als hoofdgerecht met kip of zalm erbij.

wijnadvies

Kies Green Grüner Veltliner bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté