4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Gestoomde en geraspte koolraap

Gestoomde en geraspte koolraap

ingrediënten


15 min
4 personen
1 koolraap

  • 1 Schil de koolraap en snijd een kapje er vanaf.
  • 2 Stoom in circa 10 minuten beetgaar en laat afkoelen.
  • 3 Rasp de koolraap met een grove rasp en gebruik de koolraap bijvoorbeeld in een salade gemengd met appel en noten.

bereidingstip

Schep de koolraap met 2 in kleine blokjes gesneden appels, 50 g grof gehakte walnoten en een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel grove mosterd en zout en peper naar smaak door elkaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 15 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 1 gram