4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoomde kabeljauwfilet met rucola-basilicumsaus

Gestoomde kabeljauwfilet met rucola-basilicumsaus

ingrediënten


online bestellen niet mogelijk

25 min
4 personen
2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

dit product is niet beschikbaar

dit product is niet beschikbaar

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

10 gram basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes katenspek

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schaaf lange linten van de komkommer.
  • 2 Dep de visfilets droog en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Wikkel rond elk stuk vis 2 plakjes katenspek en 2 komkommerlinten.
  • 4 Leg de vis in een zeef of stoommandje boven een pan met kokend water en stoom de vis in 7-8 minuten gaar.
  • 5 Leg de rucola en basilicum in een zeef en giet er kokend water over.
  • 6 Pureer in een keukenmachine of blender de rucola en basilicum met het citroensap en de visbouillon.
  • 7 Voeg de eidooiers toe en meng op een hoge stand. Voeg de gesmolten boter tijdens het mixen in een straaltje toe.
  • 8 Giet de saus in een pan en verwarm al roerend zonder te koken tot de saus bindt.
  • 9 Schep de saus op warme borden, leg de gestoomde vis erop en bestrooi met de tomatenblokjes.
  • 10 Lekker met doperwten en rijst.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw door zalmfilet.. Neem kappertjes in plaats van tomatenblokjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 43 gram