- 1 Schaaf lange linten van de komkommer.
- 2 Dep de visfilets droog en bestrooi met zout en peper.
- 3 Wikkel rond elk stuk vis 2 plakjes katenspek en 2 komkommerlinten.
- 4 Leg de vis in een zeef of stoommandje boven een pan met kokend water en stoom de vis in 7-8 minuten gaar.
- 5 Leg de rucola en basilicum in een zeef en giet er kokend water over.
- 6 Pureer in een keukenmachine of blender de rucola en basilicum met het citroensap en de visbouillon.
- 7 Voeg de eidooiers toe en meng op een hoge stand. Voeg de gesmolten boter tijdens het mixen in een straaltje toe.
- 8 Giet de saus in een pan en verwarm al roerend zonder te koken tot de saus bindt.
- 9 Schep de saus op warme borden, leg de gestoomde vis erop en bestrooi met de tomatenblokjes.
- 10 Lekker met doperwten en rijst.
bereidingstip
Vervang de kabeljauw door zalmfilet.. Neem kappertjes in plaats van tomatenblokjes.