4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoomde kabeljauwhaasjes op wintergroenten met beurre blanc

Gestoomde kabeljauwhaasjes op wintergroenten met beurre blanc

ingrediënten


40 min
4 personen
10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwhaasjes
groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

400 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stoommandje

  • 1 Verhit de sjalotten met de wijn in een steelpan en kook tot de helft in. Zeef de saus, schenk het vocht terug in de pan en zet de warmtebron laag. Klop de blokjes boter met een garde stuk voor stuk erdoor. Breng deze beurre blanc op smaak met zout en peper en houd warm.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de boerenkool, spruitjes, tijm en 50 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Stoof afgedekt 10-15 minuten, schep de groenten regelmatig om.
  • 3 Leg intussen de kabeljauwhaasjes in een stoommandje of zeef boven een pan met kokend water en stoom de vis in 7-8 minuten gaar. Verdeel de wintergroenten over borden en leg een kabeljauwhaasje erop.
  • 4 Voeg citroensap naar smaak toe aan de beurre blanc. Schenk wat saus over de vis en bestrooi met de peterselie. Lekker met rijst of aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 25 gram