4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoomde kiprolletjes met zoete oranje vulling

Gestoomde kiprolletjes met zoete oranje vulling

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappeljam
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappeljam
1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

4 enkele kipfilets
1 kopje rooibosthee

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

stoompan

  • 1 Laat de abrikozen wellen in de warme thee. Snijd ondertussen de haasjes (het malse stukje aan de achterkant) van de kipfilet en hak of maal ze fijn.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de sjalot met de tijm en de kaneel op lage stand in circa 5 minuten goudbruin.
  • 3 Snijd de abrikozen fijn en vermeng ze met de gebakken sjalot, de fijngesneden kipfilethaasjes en de jam. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd de kipfilets in de lengte in zodat er een holte ontstaat. Verdeel de vulling over de vier filets en rol ze strak op in een stukje huishoudfolie.
  • 5 Leg de pakketjes in een stoompan en stoom ze in circa 20 minuten gaar.
  • 6 Kook ondertussen de bouillon en room op middelhoge stand in tot de helft over is, roer de jam erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper en een beetje kaneel.
  • 7 Neem de filets uit de folie en snijd ze in dikke plakken. Serveer ze met een lepel roomsaus en strooi de amandelen erover.

bereidingstip

Lekker met groene groente.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 20 gram