4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gestoomde mosseltjes met venkel en salsa verde

Gestoomde mosseltjes met venkel en salsa verde

ingrediënten


30 min
4 personen
50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dragon

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren.
  • 2 Verhit de olie in een grote afsluitbare pan en fruit hierin de venkel in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg dan de mosselen toe en giet de wijn erbij. Laat 1 minuut koken en leg dan het deksel op de pan. Stoom de mosselen in 6-10 minuten gaar. Wanneer de mosselen allemaal open staan, zijn ze klaar.
  • 4 Schep met een schuimspaan de mosselen en venkel op een grote schaal en serveer met de salsa verde en friet of stokbrood.

wijnadvies

De citroen, groene kruiden en venkel uit dit recept proef je ook in de Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels