- 1 Begin met de bietensaus. Fruit de sjalot en de appel in de boter. Voeg de suiker, de koriander, de kruidnagel en de steranijs toe en laat licht karameliseren.
- 2 Blus af met balsamicoazijn. Laat alles inkoken tot een siroop. Verwijder de steranijs.
- 3 Voeg de bieten en fond of de bouillon toe en laat rustig inkoken tot half vloeibaar. Pureer alles en klop er koude klontjes boter door zodat de saus bindt.
- 4 Houd de saus eventueel warm in een thermoskan.
- 5 Kook de rijst. Rol de visfilets, bestrooid met zout en peper, losjes op en leg ze naast elkaar op een zeef boven de hete visbouillon in een pan.
- 6 Gaar de vis afgedekt in 4-6 minuten. Roer de groene kruiden met het citroensap en de olie door de gare rijst.
- 7 Serveer de vis op warme borden met de bietensaus en de groene rijst.
wijnadvies
Sauvignon Blanc laat zich hierbij goed smaken. Jean Sablenay is een sappige keuze. Sea Breeze is wat gevulder en Berg Schaduw weer wat frisser. Wie wat 'voller'; wil drinken, kan ook voor Chardonnay kiezen. Bijvoorbeeld Bourgogne, Jean Sablenay of Danie de Wet.