4 personen
uitdagend
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoomde visfilet met bietensaus en groene rijst

Gestoomde visfilet met bietensaus en groene rijst

ingrediënten


45 min
4 personen
1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

400 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kalfsfond
400 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

friszure appel

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter visbouillon van tablet
500 gram koolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de bietensaus. Fruit de sjalot en de appel in de boter. Voeg de suiker, de koriander, de kruidnagel en de steranijs toe en laat licht karameliseren.
  • 2 Blus af met balsamicoazijn. Laat alles inkoken tot een siroop. Verwijder de steranijs.
  • 3 Voeg de bieten en fond of de bouillon toe en laat rustig inkoken tot half vloeibaar. Pureer alles en klop er koude klontjes boter door zodat de saus bindt.
  • 4 Houd de saus eventueel warm in een thermoskan.
  • 5 Kook de rijst. Rol de visfilets, bestrooid met zout en peper, losjes op en leg ze naast elkaar op een zeef boven de hete visbouillon in een pan.
  • 6 Gaar de vis afgedekt in 4-6 minuten. Roer de groene kruiden met het citroensap en de olie door de gare rijst.
  • 7 Serveer de vis op warme borden met de bietensaus en de groene rijst.

wijnadvies

Sauvignon Blanc laat zich hierbij goed smaken. Jean Sablenay is een sappige keuze. Sea Breeze is wat gevulder en Berg Schaduw weer wat frisser. Wie wat 'voller'; wil drinken, kan ook voor Chardonnay kiezen. Bijvoorbeeld Bourgogne, Jean Sablenay of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 34 gram