4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoomde zalmsteak met citrussaus

Gestoomde zalmsteak met citrussaus

ingrediënten


20 min
4 personen
4 toefjes koriander

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter visbouillon van tablet
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de zalmfilet droog. Boen de limoen of citroen schoon. Snijd dunne reepjes van de schil en pers de vrucht. Blancheer de schilreepjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en vang het vocht op.
  • 2 Verwarm de gember 2 minuten in het limoen- of citroensap.
  • 3 Verwarm de visbouillon in een stoompan of hang een zeef in een pan. Leg de zalm erin en stoom deze in 5-7 minuten net gaar.
  • 4 Klop de boter door het warme gember-limoensap zodat dit bindt. Roer de room erdoor en verwarm zonder te koken. Verdun de saus als deze te dik is met een beetje blancheervocht van de limoenreepjes.
  • 5 Verdeel de saus over warme borden. Leg de zalm in het midden met daarop limoenschilletjes en koriander.

bereidingstip

Voeg eens een mespuntje saffraan bij de saus.. Vervang kookroom door crème fraîche.. Lekker met Chinese eiermie of glasnoedels en peultjes of sugarsnaps.

wijnadvies

Een prachtige combinatie met Arthur Metz Riesling uit de Elzas en met die van Lizard uit de Moezel. De Chardonnay-liefhebbers komen aan hun trekken met Monastier, Bourgogne of Viña Maipo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 26 gram