- 1 Dep de zalmfilet droog. Boen de limoen of citroen schoon. Snijd dunne reepjes van de schil en pers de vrucht. Blancheer de schilreepjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en vang het vocht op.
- 2 Verwarm de gember 2 minuten in het limoen- of citroensap.
- 3 Verwarm de visbouillon in een stoompan of hang een zeef in een pan. Leg de zalm erin en stoom deze in 5-7 minuten net gaar.
- 4 Klop de boter door het warme gember-limoensap zodat dit bindt. Roer de room erdoor en verwarm zonder te koken. Verdun de saus als deze te dik is met een beetje blancheervocht van de limoenreepjes.
- 5 Verdeel de saus over warme borden. Leg de zalm in het midden met daarop limoenschilletjes en koriander.
bereidingstip
Voeg eens een mespuntje saffraan bij de saus.. Vervang kookroom door crème fraîche.. Lekker met Chinese eiermie of glasnoedels en peultjes of sugarsnaps.
wijnadvies
Een prachtige combinatie met Arthur Metz Riesling uit de Elzas en met die van Lizard uit de Moezel. De Chardonnay-liefhebbers komen aan hun trekken met Monastier, Bourgogne of Viña Maipo.