4 personen
uitdagend
50 min.
bijgerecht
home recepten Gestrekte gelakte kip

Gestrekte gelakte kip

ingrediënten


50 min
4 personen
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

2 lange spiesen

bakkwastje

aluminiumfolie

  • 1 Leg de kip met de borstzijde naar beneden op een snijplank. Knip met een wildschaar of snijd met een scherp koksmes de ruggengraat eruit. Klap de kip open en leg de borstkant naar boven. Duw de kip plat en steek kruislings, door de vleugels en de kippenbouten, 2 spiesen erdoor om de kip in deze vorm te houden.
  • 2 Bestrooi de kip met de paprikapoeder, zout en peper. Meng de olijfolie met de overige ingrediënten en wrijf de kip ermee in. Leg de kip op de barbecue en rooster in circa 35 minuten op matige hitte gaar. Lak de kip tussendoor regelmatig met de gemengde olie en keer af en toe. rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 De kip is gaar als er helder vocht uitkomt en het vlees gemakkelijk loslaat van het bot. Laat de kip voor het serveren nog 10 minuten

bereidingstip

Pureer de olie met de diverse ingrediënten tot een gladde ‘lak’.. Bestrijk de kip met appelglazuur. Kook 200 ml appelsap met 75 gram suiker en 2 eetlepels wittewijnazijn tot de helft in. Roer 3 eetlepels ketchup, zout en peper erdoor.. Je kunt dit recept ook bereiden met kippenbouten of kipkarbonades. Gril dan 25 minuten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels