- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en fruit nog 1 minuut mee. Week intussen de saffraan in de wijn.
- 2 Voeg de tomaten en bloem toe aan de ui en knoflook en fruit al roerend nog 1 minuut. Blus met de saffraanwijn en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook tot de saus na enkele minuten iets dikker is.
- 3 Rooster het brood en verkruimel het. Leg de vis in een ovenschaal en giet de saus erover. Bestrooi met de broodkruimels en besprenkel met een beetje olie. Bak de visschotel in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en goudgeel. Lekker met een groene salade.
bereidingstip
Combineer in dit recept de visfilet ook eens met gemengde zeevruchten.
wijnadvies
Serveer bij dit recept de witte Nava Real Rueda Verdejo.