4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Geurige wortelsoep met citroen en gember

Geurige wortelsoep met citroen en gember

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de boter of olie en fruit de ui op een lage stand zacht en lichtbruin.
  • 2 Voeg de wortel, gember en de helft van de citroenrasp toe en fruit al roerend enkele minuten mee.
  • 3 Giet de hete bouillon en de helft van het citroensap erbij en laat het geheel aan de kook komen. Kook de wortel in circa 10 minuten gaar.
  • 4 Breng op smaak met zout en versgemalen chilipepervlokken.
  • 5 Pureer de soep met een staafmixer en wrijf eventueel door een zeef. Verwarm de soep verder en voeg eventueel de rest van het citroensap toe. Breng op smaak met zout en versgemalen chilipepervlokken.
  • 6 Giet de soep in glaasjes en leg er een lepel mascarpone in. Vermeng de honing met de rest van het citroenrasp en druppel dit over de mascarpone.

wijnadvies

Bij deze frisse wortelsoep met citroen is een wat rondere witte wijn op zijn plek. Schenk een Poème Marsanne Viognier of Zuydpunt Chenin Viognier. Deze Fransman en Zuid-Afrikaan ‘grossieren’ in exotisch fruit en perzik.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté