4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gevuld appeltje met amandel­krokant en vanillecustard

Gevuld appeltje met amandel­krokant en vanillecustard

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel eiwit

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

15 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

15 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kardemompoeder
1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel eidooier

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

4 appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

ovenschaal

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng voor de krokant het eiwit met de suiker en het amandel­schaafsel. Verdeel over de bakplaat en bak onder in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Bak tegelijker­tijd de appels in het mid­den van de oven. Verhoog zodra de amandelen klaar zijn de oventemperatuur naar 180ºC en bak de ap­pels nog 10 minuten verder.
  • 2 Serveer de appels warm. Bestrooi met de amandel­krokant en schep een flinke lepel custard erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté